Bubble Lab

logo & huisstijl

Als freelance culinair journalist en copywriter zocht Marlies Beckers een logo voor haar bedrijfje, Bubble Lab, dat professionaliteit uitstraalt mét een vleugje humor. Ze wilde een logo en een huisstijl die dicht bij haar staan, net omdat haar teksten dat ook doen. Dat betekent: bruisend, kleurrijk en stijlvol.

Voor het logo speelde De Poedelfabriek met de letters om op die manier de link met woorden, taal en schrijven te leggen: de corebusiness van Bubble Lab. Door de laatste ‘e’ van Bubble uit te vergroten wordt de bubbel ook visueel zichtbaar.

Om de link met het culinaire dan weer duidelijk te maken, schaafde De Poedelfabriek de ‘e’ wat bij totdat je er een gezichtje in kunt ontdekken met een grote mond, à la Pac-Man, het gele mannetje van het bekende computerspel uit de jaren 80 dat zo veel mogelijk bolletjes en fruit moest proberen op te eten.

Vanuit het logo leidde De Poedelfabriek een huisstijl, website en visitekaartjes af. Die laatste werden gedrukt in hoogdruk op rood glanspapier in vier verschillende kaartkleuren. Daarmee verwijst De Poedelfabriek nog eens extra naar de expressieve stijl van Bubble Lab.

bubblelab.be